Themabijeenkomst Autisme bij vrouwen donderdag 9 juni van 19.30 tot 21.30 uur

Beste allemaal,

In de bijlage treffen de flyer van onze themabijeenkomst op donderdag 9 juni 2022 van 19.30 tot 21.30 uur. Deze flyer mag vrij gedeeld worden. Graag zelfs. Aanmelden kan via de website: www.autisme.nl/autismebijvrouwen

De themabijeenkomst:

 

De ontwikkeling van kind naar volwassenheid gaat gepaard met grote veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan een veranderd lichaam, de overgang van school naar een vervolgopleiding of werk en aan het starten van een gezin. Deze veranderingen kunnen bij meiden en jonge vrouwen met autisme voor de nodige stress zorgen. Hoe ga je daar mee om?
Jellienke Winters heeft in de loop van de jaren zichzelf enorm verdiept in autisme.
“Ik ben er met een autistische hyperfocus helemaal ingedoken. In eerste instantie om mezelf beter te begrijpen en het aan anderen uit te kunnen leggen. Later ook om anderen met autisme beter te kunnen begeleiden”.
“Gaandeweg veranderde mijn beeld van autisme als aandoening naar een meer ontwikkelingsgerichte kijk op autisme. Ik vond herkenning in het boek Plan B omdat ik ergens altijd al had geweten dat het geen stoornis was maar puur een andere manier van denken. En het voelde voor mij als onrecht en niet kloppend om het een stoornis of aandoening te noemen”.
Wie, wat, waar
Wanneer: Donderdag 9 juni 2022
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Inloop mogelijk vanaf 19.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum De Stut, Maasstraat 3 te Heemskerk
Kosten: Toegang is gratis, voor koffie en thee vragen wij een kleine bijdrage

​Met vriendelijke groet,
Het IJmonds Autisme Loket team.
Het IJmonds Autisme Loket is iedere donderdagmiddag in de even weken geopend van 13.00 tot 15.00 uur in buurthuis De Schuilhoek, Bronckhorststraat 1 te Heemskerk.
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.