Cursus ‘Ben jij ook een BRUS ?’ bij Mee & de Wering

Cursus ‘Ben jij ook een BRUS ?’

Voor kinderen (van 7 – 11 jaar) die een broer of zus hebben met een beperking

Als je een broer of zus bent van een kind met een beperking, zoals autisme, ADHD of een chronische ziekte gaat het er vaak net even anders aan toe dan in ‘gewone’ gezinnen. Dit is niet altijd makkelijk. Je broer of zus met beperking vraagt meer aandacht, zorg en begeleiding van je ouders, maar soms ook van jou. Al vroeg wordt je geleerd om verantwoordelijk te zijn voor deze broer of zus, en rekening met hem of haar houden. Soms betekent het ook dat je zelf minder aan bod komt.

Lijkt het je fijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook een broer of zus hebben met een beperking? Doe dan mee met de brussengroep!

Bij deze ontmoetingsgroep kom je in contact met andere kinderen die een broer of zus met een beperking hebben. Zij begrijpen hoe het is om een brus te zijn. Jullie gaan samen leuke dingen doen en kunnen ervaringen uitwisselen.

We bespreken een thema, doen een spel of knutselen met elkaar. Onderwerpen kunnen zijn: Hoe is het om een brus te zijn? Hoe kun je omgaan met je broer of zus? Welke gevoelens heb je hierbij? Waarom krijgt mijn broertje of zusje soms meer aandacht dan ik?

De cursus wordt gegeven op het kantoor van MEE & de Wering aan de Hertog Aalbrechtweg 18, 1823 DL in Alkmaar en bestaat uit zes bijeenkomsten op de woensdagmiddag van 15.00 – 16.30 uur. De cursus in Alkmaar is toegankelijk voor kinderen uit de gemeenten Alkmaar, Langedijk en de BUCH. Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met ouder(s) en kind.

Data

Voorjaar: 17, 24 en 31 maart en 7, 14 en 21 april. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 9 en 10. Aanmelden graag voor 1 maart.

Najaar: 10, 17 en 24 november en 1, 8 en 15 december. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 43 en 44. Aanmelden graag voor 25 oktober.

De cursus in Alkmaar wordt gegeven door Michelle Kooijman en Kimberley Scholten.

Ouderavond

Aansluitend op de cursus verzorgd het Mantelzorgcentrum een ouderavond met het thema Jonge Mantelzorgers. De ouderavond vindt plaats donderdag 16 december van 19.30 – 21.30 uur op het kantoor van MEE & De Wering. Beide trainers van de cursus zullen hierbij ook aanwezig zijn, zodat zij iets kunnen vertellen over het verloop van de cursus en ouders de gelegenheid krijgen tot het stellen van vragen.

Voor meer informatie:

Zie flyer:

j-300-servicebureau-13-prc-folders-brochures-publicaties-ed-folders-brochures-broertjes-en-zusjes-flyer-nieuw-broertjes-en-zusjes

Link naar Mee & de Wering met mogelijkheid tot inschrijven:

https://www.meewering.nl/cursussen

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.