Samenwerking Auticafé Kennemerland en Joy Living

Logo Joy Living

februari 2017.

Sinds kort zijn het Auticafé Kennemerland en Joy Living een samenwerking met elkaar aangegaan. Beiden hebben gemeen dat zij te maken hebben met autisme. Daarnaast is de gezamenlijke insteek om kennis te delen en te verspreidden en om een netwerk op te bouwen met elkaar. Joy Living is een sponsor van het Auticafe en zij maken de bijeenkomsten mede mogelijk.

Wie is Joy Living?

Joy Living biedt professionele begeleiding op maat voor mensen met autisme in de vorm van een gezellig en veilig ‘thuis’ waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn. De focus ligt bij Joy Living op jong volwassenen; de bewoners zijn mensen met autisme of een verstandelijke beperking tussen de 16 en 38 jaar, met een pgb.
De stichting is in het leven geroepen op initiatief van een groep ouders, die tevergeefs hadden geprobeerd zelf een vorm van begeleid wonen op te zetten. In 2014 is er een locatie in Barsingerhorn geopend en in 2016 is de locatie in Heerhugowaard erbij gekomen.
Het doel van Joy Living is om een huiselijke woonomgeving te creëren voor mensen met autisme en in de begeleiding diverse disciplines van hoog niveau te bieden. Op beide locaties wordt is er 24 uurs bezetting, ook in de weekenden. In ons team zit gespecialiseerd personeel, met onder anderen een pedagoge, gedragsdeskundige, verzorgende-ig en een maatschappelijk werkster. Onze doelstelling is om onze bewoners zelfstandig(er) te laten deelnemen aan de maatschappij, daarom stimuleren wij doorstroom en uitstroom middels onze beschermd wonen, groepswonen en ambulante initiatieven en ons dagbestedingsprogramma: Joy@work. Wij stimuleren het zelfvertrouwen door juist de nadruk te leggen op datgene wat iemand wel goed beheerst.

Joy Living helpt mensen met ASS bij het ontdekken en waarmaken van hun droom. Wij zijn van mening dat iedereen uniek is en een eigen identiteit heeft. Belangrijkste boodschap is dat zij gewoon zichzelf kunnen en mogen zijn. Vandaar onze slogan: Joy Living – Just be yourself.

Joy Living onderscheidt zich door het bieden van een compleet totaalpakket aan in-house disciplines: van autisme begeleiding tot persoonlijke verzorging en pedagogie. Daarnaast bieden wij op onze locaties meerdere woonvormen, zoals: kamers, zelfvoorzienende appartementen en aanleunwoningen. Bewoners kunnen zich ontwikkelen naar een hogere mate van zelfstandigheid en toch op de vertrouwde locatie blijven.
Daarnaast bieden wij individuele begeleiding op maat, ambulant. De begeleider komt op afspraak thuis langs en ondersteunt bij allerlei regelzaken. Om op deze manier de zelfstandigheid te vergroten en weer een doel/missie en een passie in het leven te krijgen.

Door te werken met de kernwaarden: Betrokkenheid, Veiligheid, Ontwikkeling, Doelgerichtheid en Samenwerken, levert Joy Living een zeer hoog niveau aan professionele autisme begeleiding

Ga naar de website van Joy Living en lees meer over onze unieke begeleiding.

Helaas is om financiële reden de samenwerking per 1 januari 2020 gestopt, we blijven elkaar ondersteunen om kennis over autisme te delen en te verspreiden.

Reacties gesloten.