Autipicknick

Na 2 jaar geen Autipicknick te kunnen organiseren hebben we besloten om een Thema-middag te organiseren in het Dorpshuis De Kern in Castricum.

Zaterdagmiddag 2 juli 2022

Thema:

Autisme en waardeer het verschil

Spreker:

Spreker : Ronald de Jonge (ervaringsdeskundige)

 

 

Aanvullende info:

Ik ben Ronald de Jonge en kreeg op 54-jarige leeftijd mijn diagnose Autisme Spectrum Stoornis.  Van jongs af aan ben ik vaak vastgelopen met mijn studies en werk. Nadat onze kinderen geboren waren kreeg ik ernstige depressies en 2x burn-out.

 

In de jaren na mijn diagnose heb ik gemerkt dat zelfs hulpverleners van GGZ instanties, Maatschappelijk Werk, Vrijwilligers van hulporganisaties vaak teveel prikkels uitstralen en / of niet duidelijk en voorspelbaar genoeg zijn in hun ondersteuning. Dan is de hulpverlening niet optimaal en dat is jammer. Toen kwam ik het woord Autismevriendelijk tegen. Als je autismevriendelijk wilt zijn, kan dat echt het verschil maken in de ondersteuning Ik heb over een aantal ondersteuning momenten nagedacht hoe je minder prikkels kunt afgeven en waarom duidelijkheid en voorspelbaarheid bij autisme zo belangrijk is. Hier wil ik graag iets over vertellen.

 

Eerder heb ik dit soort presentaties gehouden bij FACT teams van GGZ,  Coassistenten psychiatrie, Sociaal Maatschappelijke dienstverlening vrijwilligers, Vrijwilligers Informatie Punt BUCH.

 

Klik hier voor de verslagen van de Autipicknick:

Verslag Autipicknick 29 juni 2019

Reacties zijn gesloten.