Agenda oud

Eerstvolgende Auticafé:

dinsdagavond 20 september 2016
Toegang gratis
Inloop 19:45 uur
Start programma om 20:00 uur
eindtijd 22:30-23:00 uur

Thema:

Autisme en een verstandelijke beperking 

Spreker:

Cecile Blansjaar
Orthopedagoog / Autisme specialist

Monica Blokker – van Maatje Z
Arianne Zandbergen – van STG

 

Aanvullende info:

Monica Blokker (www.maatjez.nl)
Zorgen voor elkaar, dat is wat MaatjeZ in alle facetten nastreeft. Zorgen voor elkaar, samen met mantelzorgers, familie, het netwerk, gemeenten en samen met andere partners. Om zorgen voor elkaar ook mogelijk en laagdrempelig te maken, hebben wij een groot aantal producten en diensten ontwikkeld. Hiermee speelt MaatjeZ in op de behoeften van mantelzorgers en hun omgeving. Het aanbod van MaatjeZ is gericht op alle burgers, professionals en mantelzorgers.


Arianne Zandbergen (www.thuiszorg-gehandicapten.nl)
De STG levert vrijwillige ondersteuning thuis zodat kinderen en/of (jong) volwassenen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen deelnemen aan activiteiten in de eigen omgeving. Daarnaast organiseert STG bijeenkomsten voor (jonge) mantelzorger(s).
STG zet vrijwilligers en stagiaires in en begeleid hen in de uitvoering van de vrijwillige taken op verschillende wijzen bij het invullen van een belangrijke maatschappelijke functie.


Drs. Cecile Blansjaar (www.dewaerden.nl)
De Waerden biedt ondersteuning in het dagelijks leven op het gebied van wonen, dagbesteding en ambulante ondersteuning aan zowel kinderen als volwassenen met een (verstandelijke) beperking. De missie van de Waerden is dan ook dat wij mensen met een beperking ondersteunen bij een gelukkig leven.
Cecile Blansjaar werkt als gedragskundige/autisme specialist bij de Waerden en is verbonden aan de kind locaties van de Waerden. Zij heeft in haar dagelijks werk te maken met mensen met een verstandelijke beperking en aanverwante stoornissen als autisme. Zij werkt samen met cliënten, hun ouders/verzorgen en het netwerk aan een zinvolle invulling van het leven voor mensen met een beperking.

 

Tevens is Cecile een van de oprichters van De Sociale Bron, een organisatie die haar kennis inzet door het te delen via scholing en training en door advies te geven. In een maatschappij waar bij steeds meer mensen de diagnose autisme spectrum stoornis wordt vastgesteld, zet De Sociale Bron zich in voor lichte vormen van zorg en preventie van zware zorg. Wij streven naar een autisme vriendelijke samenleving.
De Sociale Bron levert vier diensten; Online Trainingen, Open training/Trainingen op maat, Persoonlijk advies en Diagnostiek. (www.desocialebron.nl)


Na elke spreker is er gelegenheid om vragen te stellen.
In de pauze kunt u de sprekers persoonlijk ontmoeten, zij dragen een badge met hun naam.
Tegen het einde van het programma is er een mogelijkheid om 1 minuut te spreken over autisme gerelateerde onderwerpen.


Achterin de zaal is er een folder en boekentafel. Er is ook een tafel van Topaas Trainingen (www.topaastrainingen.nl).
Emiel van Stiphout geeft daar informatie over veilig omgaan met spanningsgedrag en agressie van jongeren met een verstandelijke beperking en /of autisme.
Emiel geeft trainingen aan ouders, mantelzorgers en professionals die met deze problematiek te maken hebben.


Bij binnenkomst ontvangt u een enquêteformulier. Zou u dit formulier tijdens de avond voor ons in willen vullen? We gebruiken uw feedback voor evaluatiedoeleinden en kunnen er informatie uithalen voor onze toekomstige bijeenkomsten.

 

Wilt u aanwezig zijn bij dit Auticafé, laat dit dan even weten via onderstaand formulier. Wij kunnen dan rekening houden met het aantal te verwachten belangstellenden.


Auticafé Kennemerland

Locatie:
Juliana van Stolbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3 in Castricum
Inloop 19:45 uur

Start programma om 20:00 uur
eindtijd 22:30-23:00 uur


[flexiblemap address=”Juliana van Stolbergstraat 3, Castricum NL” zoom=”12″ title=”Auticafé Kennemerland” width=”100%” description=”Juliana van Stolbergschool, Juliana van Stolbergstraat 3 in Castricum” icon=”https://maps.google.com/mapfiles/kml/paddle/A.png” directions=”true”]

Reacties gesloten.